Ember. Egy a sok között, aki saját tapasztalataira és a vele évek alatt megosztott sok száz életútra építve egy olyan sajátos nézőpontot képvisel ma Magyarországon, amely bár olykor provokálja is azokat, akikhez eljut a mondanivalója, de másrészt nagy erővel ragadja magával azokat, akik számára időszerű az üzenete.

Az Vezetők.Org alapítója.

A .com buborék idején volt webes cégével volt előbb nagyon sikeres, majd saját bőrén, bukások árán tanulta, hogy a nagy egó tartósan mégsem működik (1997-2006).

Ezután a harmincezer embert megmozgató Szívesség Közösség révén nagyszámú önkéntessel dolgozva fedezte fel a Lelkesedés erejét, cselekvő idealistaként élt (2008-2012).

Életvezetési tanácsadóként tíz év alatt fejlesztette ki az emberiség ősi meséire és mítoszaira építő evolúciós modelljét, ami az Énakadémia keretei között sok ezer embert szolgál (2012-2022).

A korszakos rendszer szervezeti működésre szóló változata a Vezető Útja, ami 2018 óta van használatban. A Vezetők Klubja a korszakos rendszer szervezeti hasznosítását célozza.

Az általa megfigyelt emberi életút egyszerűsített, korszakokat megkülönböztető rendjét az alábbi ábra foglalja össze, lásd még evolúciós coaching és előadás.

Bővebben a modellről blogunkban olvashat: „A Siker Útja Korszakos”.

Hitvallása

„… a gyermekkorunkat senki nem rontotta el, előre nézni hasznosabb, mint hátra, illetve, hogy az ember fogváltás, pubertás és érettségi után is korszakokban fejlődik tovább, evolúciós ugrások felnőttkorban is követik egymást, amik között a válságnak megélt időszakok „csak” beavató próbák, és mindig az igazság felé van tovább.

Tapasztalatok által jutottam erre. Nem működött, sőt csődbe vitt a nyugaton bevett, karriert előtérbe helyező kétkeresős társadalmi minta, majd a keleti, ezoterikus út sem vezetett boldogságra, ami után egyszerűen csak őszinte próbáltam lenni, és így tanultam, hogy lehet középen járni. Sőt. Hogy másoknak érték, ha erről mesélek. A hozzám segítségért forduló emberekkel beszélgetve fedeztem aztán azt fel, hogy bár nagyon egyedinek, tehát nagyon egyedül érezzük magunkat, de milyen hasonlóak a problémáink mégis.

Azóta tanulmányozom ezt, és rendszert vélek látni. Utat. Ahol a felívelő szakaszokat válságok tagolják, és aminek törvényeit jobban megértve tapasztalatom szerint haladni is jobban lehet. Ezért e könyv. Hogy segítsen. Neked, neki, nekem. Itt és most tisztábban látni. Megfigyelésem ugyanis, hogy általában a cél csak az egyik probléma, hogy hova is tartunk, másik, és gyakran sokkal fontosabb, hogy hol is vagyok tulajdonképpen. Fontos őszintén szembenézni ezzel. Sikeres navigációhoz hasznos az indulási pontot először azonosítani.”

– részlet Út-Mutató című könyve bevezetéséből

Küldetése

„… egyszerűsíteni próbálom az utánunk jövők számára annak az útnak a bejárását, amin én magam jobbára egyedül, és erősen küszködve jöttem.”

Kapcsolat