“Lelkesít amikor az egyéni magabiztosság, a kölcsönös bizalom és a sikerélmény új minőségei beépülnek a szervezet mindennapi életébe és új szokások, tudatosabb, fenntartható működés jön létre.”

 

Tapasztalat

Vezetőként 14 év tapasztalatom van komplex hazai és nemzetközi projektekben, valamint KKV szervezetekben. Szervezet és kultúra fejlesztési projektekben 5 év, coaching folyamatokban 3 év tapasztalattal rendelkezem. Feleségemmel és két gyermekünkkel Szentendrén élünk.

 

Megközelítés

Amikor tehetem, párhuzamosan dolgozom vezetőkkel és a csapataikkal. A vezetői coaching folyamatban a vezető sikerére és gyakorlatias szemléletére, a team coaching folyamatban a csoport tanulására helyezem a hangsúlyt. Ez a párhuzamosság katalizálja a kultúra érését , valamint a szervezet fejlődését.

Egyéni leülések során jellemző eszközeim a reflexív beszélgetések, a vezetett naplózás, a szituációs gyakorlatok, a pozitív érzelmek tudatosítása, a hiedelmek és viselkedési sémák újrakeretezése.

A csoportos munkában a facilitált workshopok, retrospektív, elemzési, döntési és alkotási lépések sorával alkotunk egy változási folyamatot. Sokszor alkalmazok asszertív és erőszakmentes kommunikációs gyakorlatokat.

 

Elérhetőség

  • +36706989130
  • orban.gergely@vezetok.org