A sikeres vezető három jellemzője

A sikeres vezető NEM tökéletes, és emberileg is ott van a csapata tagjainak… a sikeres vezető a szervezet kultúráján változtat.

Nem voltam még globális nagyvállalati vezető tanácsadója, ahogy tudományos igénnyel alátámasztott tanulmányt sem készítettem soha – pici és jelentéktelen pont vagyok csak a Boston Consulting Group-hoz képest, de három tényezővel mégis szükségesnek érzem sikeres cégvezetőkről és sikeres vezetőváltásokról szóló megállapításaikat kiegészíteni.

Saját tapasztalataim, és az általam a világban látottak alapján:

  1. A sikeres vezető hisz, és ezt ki is mutatja.
  2. A sikeres vezető nem tökéletes, hanem esendő.
  3. A sikeres vezető emberileg is ott van a csapata tagjainak.

Aminek eredeménye, hogy a sikeres vezető a szervezet kultúráján változtat.

 

Read More

A vezető lényege nem a szakmaiság

Két választása van az embernek végül csak, közösség vagy arrogancia, csakis ez a kettő, e kettő és más semmi… ami tehát azt jelenti, hogy aki egy harmadik utat vél felfedezni, az még az arrogancia, tehát az önközpontúság, tehát a semmi állapotában van, és csalódni fog.

Read More

A Siker Útja Korszakos

Vezető vagyok, mióta az eszemet tudom, és bár egyszer húsz évvel ezelőtt sikeres vállalkozó voltam, de azóta nagyon sok munka ellenére is csak lassan fejlődöm. Illetve ez nem is pontosan így van… Hanem az igazság úgy mondható inkább: hogy sok munka ellenére is csak lassan fejlődtem, majd vissza fejlődtem, majd valami érthetetlennek tűnő okból működni kezdett mégis pár éve az egész, miután feladtam!

Read More