Az evolúciós coaching nem szubjektív sikerre optimalizál, hanem az egyén számára időszerű fejlődési feladattal számolva segít továbblépni.

A legfontosabbak szerintünk nem a siker csúcsai, hanem a válságok völgyei, mely okból a korszakváltást szükségszerűen megelőző sötét időszakok dinamikáját segítünk jobban érteni – ami által a rendszerünket internalizáló coach-ok korszakváltásban lévő embereket fognak tudni sokkal hatékonyabban kísérni.

 

Jelen képzés az alábbi ábrán látszó korszakos rendszer elméletébe és gyakorlati használatába vezet be:

 

Miben más?

Az evolúciós coaching fejlesztési megközelítésének különlegessége világképünk, mely szerint senki nincs azonnal kész, sőt korszakokon és azokat tagoló válságokon keresztül haladva fokozatosan fejlődünk mind – a vezető útján is.

Fontos különbség még, hogy a mi célunk nem az, hogy jobban, hanem, hogy átmenetileg rosszabbul legyen, aki hozzánk fordul.

Megfigyelésünk, hogy valóban igaz a népi mondás, mely szerint „aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni” – értve ez alatt, hogy a klienseink válságainak oka kivétel nélkül minden esteben az, hogy valamit (még) nem (jól) látnak, mely akadály legyőzéséhez sikercélok erőltetése helyett az igazsággal kell mélyebben (értsd: őszintébben) szembesülni, mert ennek lesz az „átbukás” az eredménye.

Bővebben:

 

A módszer haszna

Evolúciós szemlélettel vizsgálva tisztább képet kaphatsz arról, hogy a mi megközelítésünk szerinti korszakos rendszerben hol jár, aki Hozzád fordul – coachee vagy beosztott –, aminek nagy értékei, hogy

 • gyorsabb továbblépés – a coaching folyamatok egyik nagy veszélye a helytelen vagy túl nagy célok kitűzése. A rendszerünket használó coach távlati vágyak helyett az időszerű, tehát a soron következő korszakba („fejlettségi állapotba”) segít továbblépni, ami sokkal hatékonyabb, mint általában sikeresnek próbálni lenni.  Cél a sikerélmény, csakhogy korszakosan eltérő, hogy ez mivel tud lenni, a rendszer abban segít, hogy a jelenlegi kihívások mit mutatnak, hogyan lehet nem ezek ellenére, hanem ezekre építve az ember sikeres.
 • felszabadít a múlt „bűnei” alól – korábbi korszakok szokásait és sérelmeit és félelmeit soká cipelik az emberek, amiket letenni legjobban megértve lehet. A rendszerünket használó coach magyarázatot tud adni a múlt történéseihez (pl. hogy „Titánként buktál, és ez nem is lehett másképp”), amivel megérteni, elengedni, magukat végre feloldozni segíthetünk a hozzánk forduló embereknek („nem vagy hibás”, „nem rontottad el”, stb., elmagyarázva)
 • erősebb közösségek, jobb kapcsolatok – az ember kapcsolódásainak minősége alapvetően az ember állapotán múlik. A korszakos rendszert használva továbblépő ember sikerélményhez, önértékeléshez, lelki békéhez, levegőhöz jut, amitől a munkahelyi kapcsolatai, a munkahelyi közösség, sőt általános emberi kapcsolatai és a magánélete is változik, mert jobb lesz, mivel ő maga figyelmesebb, értőbb, kisimultabb… tudjuk, hogy nagy szó, de mégis: jobb emberré lesz.

 

Képzés

Jelen képzés célja, hogy bevezessünk az evolúciós coaching rendszerébe és alkalmazásának alapjaiban jártasságot szerezz.

Szombati napon tartjuk, felépítése:

 • A Vezető Útja – a rendszer részletes magyarázata (2 óra)
 • Workshop – élmények és példák és gyakorlás (4 óra)
 • Így használd – instrukciók és tapasztalatok (2 óra)

A képzés helyszíne: Budapest, I. kerület

 

Egyébb értékek

A képzés „tananyagán” felül az alábbi lehetőségek is várnak:

 • Vezetők Klubja tagság – a képzés résztvételi díja éves tagságot is magába foglal
 • megjelenés – a tagok itt az oldalon a Tanácsadók között meg is jelenhetnek
 • klubélet – havi találkozóinkon a világépben mélyülünk, és jól érezzük magunkat
 • zárt csoport – belső fórum segíteni egymást, és témákat-kérdéseket megbeszélni

 

Feltételek

A részvétel feltételei az alábbiak

 • nyitottság – enélkül egészen egyszerűen nem megy
 • coach képesítés – világképet adunk, nem módszertani képzést
 • legalább három év tapasztalat – és hogy a minőségeddel nyugalmad van

 

Díjak

Nem mindegy, honnan jössz – tudjuk, értjük, elismerjük:

 • részvételi díj cégeknek, vállalatoknak: 175 000 Ft / fő (brutto)
 • részvételi díj egyéni vállalkozóknak: 120 000 Ft / fő (brutto)
 • civil szféra, alapítvány, non-profit: 75 000 Ft / fő (brutto)

 

Jelentkezés