Evolúciós modellünk lényegi megállapítása, hogy bármely szervezet hatékonysága szempontjából kiemelkedően fontos, hogy az azt alkotó egyének korszakos állapota és funkciója összhangban legyen, valamint, hogy a vállalat az adott személy számára időszerű, és számára az ő szubejtív állapotában lelkesítő küldetést („Ügyet”) adjon.

Mi ez?

A KORSZAKOS ANALÍZIS áttekintő képet ad a szervezet vagy egy kiválasztott rész – igazgatóság / üzletág / csoport – állapotáról. Evolúciós modellünk használatával felmérjük az érintett személyek helyzetét és hogy a munkahelyük (funkció és munkakörnyezet) ezzel összhangan van-e.

 1. munkatársak korszakos állapota – egyénekre bontva
 2. küldetés / ügy mutató – vállalat küldetése / egyéni motiváció
 3. személyes állapot / munkahely korreláció – helyükön vannak-e
 4. vezetői állományra vonatkozó fejlesztési javaslatok – egyénekre bontva
 5. „passzív tehetség” azonosítása – a nem jól hasznosuló személyek

Cél

A hatékonyság alapvető feltétele, hogy az emberek szubjektív célja összhangban álljon a vállalat küldetésével, hogy az egyén a vállalat sikerét, hogy a vállalat az egyén fejlődését jól szolgálja. Evolúciós módszerünkkel az esetleges „misalignment” helyzetekre tudunk rámutatni, különös tekintettel a tehertételként cipelt, nagyon nem a helyükön lévő egyénekre.

Az analízis célja, hogy

 1. a vállalatot alkotó emberek állapotáról egy új szemlélet alapján adjon átfogó képet
 2. konkrétan rámutasson a leginkább támaszra szoruló egyénekre
 3. konkrét javaslatot tegyen fejlesztési célokra

Miért jó?

Az emberek az állapotuknak megfelelő funkcióban és ennek megfelelő bánásmóddal kezelve a leghatékonyabbak, ami a mi tapasztalatunk szerint korszakosan változik. A KORSZAKOS ANALÍZIS által nem csak konkrét lépések és fejlesztendő egyének, de fejlesztési területek és irányok is nyilvánvalóak – alapvetően, mert korszakosan eltérő, hogy kinél mi működik:

A leggyengébb láncszem valóságosan rombolja a többiek hangultatát, és ez akár úgy is lehetséges, hogy közben az egyik legszorgalmasabb, legtermelékenyebb munkatárs. Segítünk kiszűrni a sürgősen kezelendő eseteket.

Folyamat

A folyamat elemei az alábbiak:

 • felmérés – módja online kérdőív, ami a mi webes rendszerünkön fut vagy a vállalat intranet rendszerre kerülhet fel (változatok: anonim vagy névvel kitöltött, értékelést is ad vagy csak rögzíti az állapotot)
 • értékeléstanulmány az előre egyeztetett igények alapján készül (opcionális elemek: átfogó korszakos mátrix a vizsgált egység egészére, korszakos elemzés és küldetés / ügy mutató egyénekre bontva, állapot / hely mutató egyénekre bonva, fejlesztési javaslatok egyénekre bontva, kilógó emberek azonosítása és értékelése)
 • fejlesztés – igény esetén a következő fejlesztési lehetőségek elérhetőek: vezetői coaching, tanácsadói szolgálat a HR vezetés részére, vezérigazgatói tanácsadás „ügy” és annak kommunikációja témában (A hal feje meghatározó.)

Díjak

 • felmérés: 10 000 Ft / fő – 1000 fő felett egyéni árak érvényesek
 • értékelés: egyéni ár – tanácsadói ajánlat egyeztetett igények alapján
 • fejlesztés: egyéni ár – a választott tanácsadók díjszabása szerint

Kapcsolat

 • Joós István, +36206192074, joos.istvan@vezetok.org